AMSTERDAM - De Nederlandse volleybaldames maken zich op voor de tweede ronde van de World Grand Prix. China, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn daarin de tegenstanders.

Nederland eindige na overwinningen op Thailand en Puerto Rico (beiden 3-0) en de verliespartij zondag tegen China (1-3) op de tweede plek in poule C.

Vrijdag ontmoet Oranje voor de tweede keer dit toernooi China. Oranje stond dit jaar al eerder tegenover China. Bij de Montreux Volley Masters werd het 3-0 voor China.

Een maand later bij de Boris Jeltsin Cup had de nummer twee van de wereldranglijst vijf sets nodig om Nederland aan de kant te zetten.

Olympisch Kampioen

Zaterdag wacht, slechts zeventien uur na het begin van de wedstrijd tegen China, de nummer één van de wereld, regerend Olympisch kampioen en World Grand Prix-titelhouder Brazilië. Zondag staat de Dominicaanse Republiek op het programma.

20, 21 en 22 augustus staat de derde en laatste pouleronde in Tokyo op het programma. Daar zullen de Nederlandse volleybalvrouwen het op gaan nemen tegen Italië, wederom de Dominicaanse Republiek en Japan.

De beste vijf landen en China, dat als gastland automatisch geplaatst is, plaatsen zich voor de finaleserie. Die vindt plaats van 25 tot en met 29 augustus in Ningbo.