DONETSK - Hoewel Theo Janssen tevreden was met het gelijkspel van het Nederlands elftal woensdag in de oefeninterland tegen Oekraïne (1-1) had hij na afloop toch iets om van te balen.

In blessuretijd mocht de middenvelder van FC Twente vanaf een ideale plek aanleggen voor een vrije trap.

De inzet van Janssen vloog net langs het Oekraïense doel. ''Het scheelde heel weinig, jammer dat-ie er niet in ging'', aldus Janssen, die in Donetsk zijn derde interland speelde.

Vertrouwen

Het 'debutantenteam' van bondscoach Bert van Marwijk bleef al met al zonder veel moeite op de been tegen het A-elftal van Oekraïne.

''Het was een leuke wedstrijd. In het begin moesten we een beetje zoeken, maar we kregen steeds meer vertrouwen. Dit is voor iedereen een goede wedstrijd geweest, een hoop jongens hebben aan dit niveau kunnen ruiken.''

Schot

Janssen had een groot aandeel in de openingstreffer van Jeremain Lens, die het meest attent reageerde toen een schot van Janssen via de lat terug het veld in was gekomen.

''Ik ben blij dat Jeremain die bal erin schoot; het zal je toch gebeuren dat er met zo'n schot van mij niets gebeurt'', grijnsde de Arnhemmer.