HEERENVEEN - De gemeenteraad van Heerenveen maakt zich zorgen over de kosten van een uitbreiding van het Abe Lenstrastadion wegens het eventuele WK in 2018.

Mogelijk moet de gemeente 24 miljoen euro betalen om het aantal zitplaatsen van het stadion aan de FIFA-normen aan te passen.

De drie coalitiepartijen in de gemeenteraad vinden dat een te hoog bedrag.

''Dat geld hebben we niet eens'', zei fractievoorzitter Jelle Zoetendal van de PvdA, de grootste partij in Heerenveen.

RTL Nieuws meldde eerder dat burgemeesters in vijf steden hun handtekening hadden gezet onder een plan voor het bekostigen van uitbreidingen van stadions.

De desbetreffende gemeenten, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam, zouden ieder 60 procent van de uitbreiding moeten betalen. Het Rijk betaalt 40 procent.

Handtekening

De gemeente Heerenveen spreekt tegen een handtekening gezet te hebben onder een specifiek financieel plan.

''De burgemeester heeft alleen een handtekening gezet onder een intentie om het WK in Heerenveen te laten plaatsvinden'', aldus de Friese gemeente.

Het stadion heeft nu ongeveer 26.000 zitplaatsen. Sowieso hoopt sc Heerenveen bij de start van het seizoen 2012/2013 32.000 plaatsen te hebben.

De financiering daarvan is zo goed als rond. Om aan de eisen van de FIFA te voldoen moet de gemeente voor nog eens 12.000 plaatsen zorgen, als er een WK komt. De kosten daarvan zouden rond 40 miljoen euro liggen.