AMSTERDAM - Juan Manuel Vivaldi komt aankomend seizoen niet in actie voor Den Bosch. De Argentijnse doelman verdedigde de afgelopen twee seizoenen het Bossche doel, maar kan zijn vaderland niet verlaten wegens familieomstandigheden.

Dat meldt het Brabants Dagblad.

Camille van Emstede, afgelopen seizoen tweede keeper bij Kampong, is de mogelijke opvolger van de Zuid-Amerikaan. De 22-jarige sluitpost uit Nieuwegein deed gisteren mee op de eerste training van de ploeg van de nieuwe coach Reinoud Wolff.

Gelijkwaardig

Naast Vivaldi vertrokken Robbert Kemperman (Rot-Weiss Köln), Joost van de Vijfeiken (Pinoké), Joost van den Bogart (gestopt), Rodrigo Vila (HGC), Mark Gleghorne (Engeland) en Juan Martin Lopez (Argentinië) bij de Brabantse formatie.

"Sommigen had ik er inderdaad liever bijgehouden", zegt Wolff. "Maar dat heb je niet altijd voor het zeggen. Ik denk dat we gelijkwaardig zijn ten opzichte van vorig seizoen. Hiermee gaan we het doen, klaar."

Nieuwkomers

De meest opvallende nieuwkomers bij Den Bosch zijn Rob Reckers (Amsterdam), Mitch Darling (Leuven) en Rhett Halkett (Zuid-Afrika). Het trio was dinsdag nog afwezig. Reckers is op vakantie en wordt in september verwacht. Halkett wacht nog op een werkvergunning.

"Rob had ik er natuurlijk liever bij gehad. Maar dit tripje had hij al geboekt, omdat het met de komst van een nieuwe bondscoach wat onzeker was hoe het bij Oranje zou uitpakken", aldus Wolff, vorig seizoen nog coach van de vrouwen van Klein Zwitserland.