BERLIJN - Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de EK beachvolleybal in Berlijn. Het duo boekte twee zeges in groep F. Ook Madelein Meppelink en Marloes Wesselink drongen met twee overwinningen in groep C door tot de laatste zestien.

Roos van der Hoeven en Jantine van der Vlist hebben na twee nederlagen nog slechts een kleine kans op een plaats in de achtste finales.

Van der Hoeven en Van der Vlist verloren hun eerste wedstrijd met 21-18 en 21-16 van landgenotes Keizer en Van Iersel. Daarna was het Griekse koppel Vasiliki Arvaniti/Maria Tsiartsiani met twee keer 21-19 te sterk.

Keizer en Van Iersel wonnen de tweede wedstrijd met 24-22 en 21-18 van Frederike Fischer en Julia Grossner uit Duitsland.

Eenvoudige zege

Meppelink en Wesselink begonnen met een eenvoudige zege (21-13 21-15) op het Poolse duo Monika Brzostek en Karolina Sowala. Later moesten ook de in eigen land spelende Stefanie Hüttermann en Anni Schumacher eraan geloven (22-20 21-13).

Meppelink viel vorige week bij het toernooi uit de World Tour in het Poolse Stare Jablonski uit met een schouderblessure, maar daar is ze voldoende van hersteld.

Meppelink en Wesselink zijn als tiende geplaatst in Berlijn. Keizer en Van Iersel, die vorig jaar in de kwartfinales van het EK werden uitgeschakeld, zijn de nummer zes van de plaatsingslijst.

Titelverdedigers

Donderdag beginnen de mannen aan het toernooi. Reinder Nummerdor en Richard Schuil verdedigen hun titel. In 2008 waren ze ook al de beste van Europa.