AMSTERDAM - De zomerstop van drie weken voorafgaand aan de Tsjechische ronde van het MotoGP-kampioenschap is Valentino Rossi goed bevallen. De Italiaan is nog herstellende van een beenbreuk die hij eerder dit seizoen tijdens zijn thuisrace opliep.

"Ik heb een goede zomerstop gehad, het heeft me geholpen om tijd te vinden voor het werken aan mijn fysieke conditie", zei Rossi in de voorbeschouwing van het team.

"Mijn been en schouder voelen goed aan en ik hoop dan ook dat ik me komend weekeinde veel sterker voel."

Rossi keerde terug tijdens de Duitse GP na drie races afwezigheid. Hij behaalde daar een vierde plaats en finishte vervolgens als derde in Amerika. Zijn laatste zege dateert van de openingsrace in Qatar. Zondag wordt er in het Tsjechische Brno gereden.

Speciaal

"Brno is een fantastische baan die altijd speciaal voor mij is geweest omdat ik hier mijn eerste overwinning boekte in de 125cc-klasse", blikt Rossi vooruit.

"Vorig jaar had ik een goede race (winst, red.), maar dit jaar zal het moeilijker worden omdat ik nog niet helemaal fit ben. Toch kijk ik er naar uit om weer op de motor te stappen."

Punten scoren

De coureur die sinds de introductie van de MotoGP-formule zes keer de titel binnensleepte acht zich nog niet helemaal kansloos om zijn Yamaha-teammaat Jorge Lorenzo in te halen.

"We hebben nog een half seizoen met daarin negen races te gaan en in die tweede helft wil ik veel punten scoren." Rossi staat 120 punten achter op zijn teamgenoot.

Podium

Lorenzo zelf wil in Brno graag naar het ereschavot. "Ik heb hier zelfs nog geen podiumplaats gescoord, dus dat is mijn doel", stelt de Spanjaard.

De 23-jarige Mallorcaan finishte dit seizoen alleen nog maar eerste of tweede en gaat ruim aan de leiding van het kampioenschap, met 72 punten voorsprong op landgenoot Dani Pedrosa.