NIEUWEGEIN - Judith Meulendijks, Yao Jie, Eric Pang en Dicky Palyama gaan eind augustus met eigen trainers naar de wereldkampioenschappen badminton in Parijs.

De spelers vallen niet onder het contract van Badminton Nederland en zullen daarom niet worden begeleid door bondscoaches Gerben Bruijstens en Kim Young Man.

Jie, Pang en Palyama staan onder contract bij Carlton, Meulendijks bij Forza. De badmintonbond heeft een overeenkomst met Yonex.

In maart spanden Palyama, Meulendijks en Pang een kort geding aan tegen de badmintonbond, omdat ze in wedstrijden met de nationale selecties met spullen van hun eigen merk wilden spelen en niet met Yonex.

De badmintonners verloren het kort geding en besloten daarop hun eigen weg te volgen. Wel loopt er nog een bodemprocedure.

Lyduch

Meulendijks wordt bij de WK in Parijs begeleid door haar Deense trainster Nadia Lyduch. Fred van Wankum coacht Jie, Pang en Palyama.

Meulendijks speelt in de eerste ronde tegen de Bulgaarse Petya Nedelcheva, Yao Jie treft Xing Aying uit Singapore. Pang lootte de Engelsman Rajiv Ouseph, Palyama moet tegen de Fransman Brice Leverdez.

Mia Audina werkt aan een rentree. De tweevoudig winnares van olympisch zilver heeft nog geen ranking en doet daardoor niet mee bij de WK.