NIEUWEGEIN - Hockeybondscoach Herman Kruis neemt Vera Vorstenbosch niet mee naar het wereldkampioenschap in Argentinië, later deze maand. Dat maakte de coach van de Nederlandse vrouwen maandag bekend.

Vorstenbosch maakte in juli tijdens de Champions Trophy nog wel deel uit van de selectie.

De plaats van de speelster van Den Bosch wordt ingenomen door Carlien Dirkse van den Heuvel.

Verder koos Kruis voor dezelfde zeventien hockeysters als tijdens de Champions Trophy in Nottingham, waar Nederland als tweede eindigde.

Voorselectie

Naast Vorstenbosch zijn ook Renske van Geel, Claire Verhage en Inge Vermeulen niet in de definitieve groep opgenomen. Zij maakten wel deel uit van de voorselectie.

Van Geel en keepster Vermeulen blijven wel meetrainen en zijn eerste reserve bij blessures.

Oranje werkt in voorbereiding op het WK, dat van 27 augustus tot en met 11 september in Rosario plaatsvindt, nog een stage af in het Duitse Viersen (13 tot en met 15 augustus) en bij Push (17 en 18 augustus).

Het team vertrekt op 22 augustus naar Argentinië om de wereldtitel te verdedigen.

WK-selectie: Engels (Amsterdam), Dirkse van den Heuvel (SCHC), Mattheussens (Amsterdam), Dijkstra (Laren), Jonker (Amsterdam), Goderie (Den Bosch), Welten (Den Bosch), Smeets (Laren), Schopman (Den Bosch), Paumen (Den Bosch), Van As (Klein Zwitserland), Hoog (Amsterdam), Polkamp (Amsterdam), Sombroek (Laren), Lammers (Laren), De Goede (Kampong), Van der Pols (Kampong), Agliotti (Oranje-Zwart).