AMSTERDAM - Inge de Bruijn sluit een terugkeer als topsporter niet uit. De zwemster trainde mee met de nationale zwemselectie en kreeg 'weer de kriebels'.

De Bruijn maakte in maart 2007 bekend met zwemmen te stoppen. Ze won in haar carrière vier gouden Olympische medailles, twee zilveren en twee bronzen.

De zwemster heeft nu echter het gevoel dat er nog meer in kan zitten, maar heeft wel twijfels over een rentree. "Je vraagt je toch af of het verstandig is", laat zij aan NUsport weten.

"Beter dan wat ik tot nog toe heb behaald, kan het eigenlijk niet worden. Je neemt toch een groot risico. Ik ben namelijk niet zo van het verliezen, daar hou ik niet van. Ik kom niet terug voor slechts een plek in de finales."

EK 2010

Coach Jacco Verhaeren denkt dat zijn voormalige pupil bij de EK kortebaan zwemmen in 2010 in Eindhoven weer volop kan meedraaien. "Als Inge drie maanden serieus gaat trainen kan ze op de 50 meter vlinder Europees kampioen worden."

"Maar dan moet ik nu wel beginnen met trainen", vult de bijna 37-jarige De Bruijn hem aan. "Als ik weer wil meestrijden om de titels, moet ik nu de draad oppakken."

Nederlands succesvolste zwemster ooit staat naar eigen zeggen wel voor een dilemma. "Als ik het niet doe zal ik nooit weten wat er nog ingezeten heeft."

Het volledige gesprek met De Bruijn is te lezen in de nieuwe NUsport, die vanaf dinsdag in de winkel ligt.