GARDABAER - De voetballers van de IJslandse club Stjarnan hebben in twee weken tijd de wereld veroverd. Niet met spectaculair voetbal, maar met hun opvallende manier van juichen na een doelpunt.

De filmpjes die op internet verschijnen zijn een ware hit. Deze week bouwden de spelers na een doelpunt een menselijke fiets.

Twee weken geleden vielen de spelers van Stjarnan uit de hoogste divisie in IJsland op door na een doelpunt een speler 'binnen te hengelen' en als trofee te laten fotograferen (video).

Vorig weekeinde volgde een onvervalste fanfare en een 'rambo-act', waarbij de doelpuntenmaker zijn ploeggenoten zogenaamd neerschoot of tegen de vlakte sloeg. De menselijke fiets is de meest recente variant van het orginele juichen van de IJslanders.

Zadel en trappers

Na een doelpunt van Stjarnan ging een speler op zijn knieën zitten en vormde met zijn armen een stuur. Een tweede volgde door gebukt achter de eerste te gaan staan en zo voor zadel te spelen. De derde voetballer ging op de grond zitten en vormde met zijn handen de trappers.

De doelpuntenmaker sprong op het 'zadel' en deed of hij een paar rondjes trapte terwijl hij met een brede grijs naar het publiek zwaaide.

Bekijk de nieuwste act