NIEUWEGEIN - De zeilende broers Sven en Kalle Coster gaan verder zonder coach Dick Coster, hun vader. Het Watersportverbond heeft de samenwerking met de kernploegcoach beëindigd, zo maakte het verbond zondag bekend.

Tijdens de wereldkampioenschappen in de olympische 470-klasse in Scheveningen voldeden de broers Coster niet aan de doelstelling, de derde plaats. Ze eindigden vorige maand als zesde.

Technisch directeur Hans Bouscholte van het Watersportverbond heeft 'Team Coster' na de WK gedwongen een keuze te maken. Verder in de kernploeg zonder coach Koster of als team bij elkaar blijven maar dan niet in de kernploeg.

Permanente coach

De broers hebben besloten voor de eerste optie te kiezen. Tijdens het wereldbekerevenement in Weymouth, dat maandag begint, varen ze zonder coach. Het Watersportverbond gaat op zoek naar een nieuwe permanente coach voor de 470-teams in de kernploeg.

Vader Coster nam in 1976 en 1980 deel aan de Olympische Spelen. De broers Coster grepen in 2004 (zesde) en 2008 (vierde) net naast een olympische medaille in de 470-klasse.