AMSTERDAM - Kevin Langeree kwam dit weekeinde tijdens de finale van de wereldbekerwedstrijd kitesurfen op het Canarische eiland Fuerteventura in de finale ten val en vreest dat zijn seizoen voorbij is.

"Ik ben bang dat de kruisbanden van mijn knie gescheurd zijn", laat Langeree aan NUsport weten.

"Dan kan ik de rest van mijn seizoen, en de hoop op prolongatie van mijn wereldbeker, wel vergeten."

De Nederlander zegevierde eerder al in de enkele eliminatie en stevende daardoor af op de eindzege in Fuerte. Tijdens de dubbele eliminatie, de herkansing, kwam hij echter ten val waardoor hij officieel als tweede eindigde in de wedstrijd, achter de Australiër Andy Yates.

Zuur

"Het is flink balen. Het is zuur om op deze manier te verliezen. Het ging hier zo goed, ook in de dubbele eliminatie. Ik ging goed van start. De eerste paar sprongen waren prima, maar bij de vierde kwam ik ten val."

Voor de regerend wereldkampioen is het nu afwachten hoe ernstig de aard van zijn blessure is. "Alle vluchten zaten al vol, daardoor kan ik maandag pas naar huis. Daar kan een onderzoek plaatsvinden en weten we hoe ernstig het is."

"De volgende wedstrijd is pas in september, dus misschien sta ik er wel weer. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik vrees het ergste."