LOKET - De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag tijdens de Grote Prijs van Tsjechië een schouderblessure opgelopen. De 15-jarige Brabander kwam tijdens de eerste ronde van de tweede manche ten val en daarbij schoot zijn schouder uit de kom.

Het gewricht is onder narcose weer teruggezet. Dat maakte Herlings op zijn website bekend.

De KTM-coureur eindigde in de eerste manche van de MX2 als derde, op 35 seconden van winnaar Ken Roczen uit Duitsland.

Aan de tweede wedstrijd in Loket kwam voor Herlings al vroeg een einde. De jonge crosser laat zijn gekwetste schouder maandag onderzoeken door een Nederlandse dokter. Herlings hoopt dan te weten hoe ernstig zijn blessure is.

De tiener uit Elsendorp won dit seizoen twee GP's. Herlings staat op de vierde plaats in de stand om de wereldtitel. Over twee weken staat de Grote Prijs van Brazilië op het programma.

Roczen

In de tweede omloop troefde Musquin zijn Duitse rivaal nipt af. De Fransman Gautier Paulin kwam op afstand als derde over de finish.

Musquin gaat aan kop in het WK-klassement met 527 punten, Roczen volgt met 449. Herlings staat vierde met 391 punten.

MX1-klasse

In de MX1-klasse ging de zege naar de Italiaan Antonio Cairoli, die daarmee zijn eerste plaats in het WK-klassement verstevigde.

Cairoli (KTM) eindigde in de eerste manche als tweede achter de Est Tanel Leok en won de tweede manche.

De Reuver

De Belg Clement Desalle (Suzuki) werd tweede in Loket met 42 punten, vijf minder dan Cairoli. Leok eindigde als derde. Marc de Reuver sprokkelde op zijn Suzuki vier punten bij elkaar.

In de WK-stand heeft Cairoli 531 punten. Hij kan over twee weken bij de Grote Prijs van Brazilië de wereldtitel veiligstellen. Desalle volgt met 447 punten, de Italiaan David Philippaerts heeft er 394.