CHENGDU - De Nederlandse volleybalsters kijken ondanks de nederlaag zondag tegen China tevreden terug op de eerste speelronde van de World Grand Prix in Chengdu.

''We zitten pas op de helft van de zomer en ik had niet verwacht dat we nu al zo ver zouden zijn qua vorm'', concludeerde libero Janneke van Tienen.

Oranje verloor zondag het derde duel met 3-1 (19-25 25-20 25-15 25-21) van het gastland. De wedstrijden tegen Thailand (video) en Puerto Rico (video) leverden een overwinning op.

Flier

Manon Flier was tegen China enorm op dreef. Ze maakte maar liefst 32 punten, waarvan zes aces. Selinger startte met dezelfde basis als tegen Thailand en Puerto Rico.

Francien Huurman, Flier, Chaïne Staelens, Maret Grothues, Caroline Wensink, spelverdeelster Laura Dijkema en Van Tienen. Ook Nicole Koolhaas, Alice Blom en Quinta Steenbergen kwamen in actie.

Bekijk een samenvatting van Nederland - China

Mooie strijd

Nederland won de eerste set van de nummer twee van de wereldranglijst, maar daarna nam China toch het initiatief over. In de tweede set bleef invalster Yimei Wang staan.

''Wang draaide de wedstrijd om", analyseert Flier. "China deed het goed, maar wij ook; het was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Ik kijk uit naar volgende week, waar onze eerste wedstrijd ook weer tegen China zal zijn.''

Beter

Bondscoach Selinger was tevreden over het eigen spel. ''China was gewoon het betere team vandaag.''

Komend weekeinde speelt Nederland in Macau tegen opnieuw China, Brazilië en de Dominicaanse Republiek.