AMSTERDAM - De regerend wereldkampioene Maxine Sapulette begint als grote favoriete aan de Protest Cable Call in Nieuwegein. De pas 19-jarige wakeboardster is van mening dat zij de 'thuiswedstrijd' op haar naam moet schrijven.

"Het wordt een lastige wedstrijd, maar als ik een goede run kan neerzetten denk ik dat het wel goed komt", laat zij daags voor de start van het evenement weten.

"Ik won de eerste wedstrijd van het jaar in Texas en dit is voor mij natuurlijk wel een thuiswedstrijd. Het is ook niet eerder voorgekomen dat er een wakeboardwedstrijd van deze omvang in Nederland wordt gehouden. Dat maakt een overwinning extra speciaal."

Boot

Sapulette overwoog dit seizoen een overstap te maken naar het wakeboarden achter de boot, maar blijft vooralsnog de kabel trouw. "Misschien dat ik met het oog op volgend jaar wel achter de boot ga oefenen."

"Voor het grote geld in deze sport moet je immers naar Amerika en daar is achter de boot boarden veel groter. De kabeltak is echter enorm in opkomst en de Europese rijders zijn daar ook beter in."

Concurrentie

Op de Cable Call verwacht Sapulette dan ook dat haar voornaamste concurrentie landgenote Denise de Haan en de Duitse Sophia Marie Reimers zijn. "Maar ook de Australische Angelika Schriber kan meestrijden om de zege."

De Nederlandse wereldkampioene, die haar eerste mondiale titel bij de pro's al op haar zeventiende veroverde, heeft de tegenstand de afgelopen jaren enorm zien toenemen.

"Het niveau lag misschien nog niet zo hoog toen ik begon, maar de afgelopen twee jaar is het enorm verbeterd. Vroeger won ik regelmatig met gemak, de laatste tijd is het behoorlijk pittig geworden. Er is geen ruimte meer voor fouten. Het is veel meer alles of niets geworden."

De Protest Cable Call vindt op 14 en 15 augustus plaats in Nieuwegein.