ALMELO - Glynor Plet kende met twee doelpunten in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II een prima debuut voor Heracles Almelo. Opmerkelijk was dat de spits, die overkwam van Telstar, zijn eerste doelpunt scoorde met zijn hoofd.

"Ja, dat was wel mooi", zei Plet na afloop tegen NUsport. "Maar het is niet zo dat ik niet kan koppen. Ik kan wel koppen, maar ik vind dat met mijn lengte dat een specialiteit moet zijn.''

''Ik moet elk kopduel winnen en dat is op dit moment nog niet zo. Ik train er veel op, ik krijg er hulp bij en het gaat al steeds beter."

Een speciaal dankwoord ging uit naar Xander Houtkoop. "Ik bedank mijn medespelers voor het spel en vooral Xander voor zijn assists." In de 86ste minuut gaf de invaller een puntgave voorzet op Plet waaruit hij kon scoren.

Na afloop gaf de 23-jarige spits verder nog toe dat hij moest wennen aan het eredivisieniveau. "Rond de zeventigste minuut was ik al op en begon ik zelfs al een beetje kramp te voelen. Maar ik bleef staan en knokken voor de ploeg."

Engeltje

Remko Pasveer keek met een gemengd gevoel terug op de wedstrijd. De doelman van Heracles hield de nul, maar had bij een paar momenten een engeltje op zijn schouder. 

"Ja, het was niet top. Het was vandaag even wennen. Een ander stadion en een ander publiek. Soms kies je op het laatste moment om een bal te pakken of om 'm weg te stompen", beargumenteerde Pasveer.

"We waren in de tweede helft een beetje het overzicht kwijt. We zaten niet kort genoeg op WIllem II en kenden veel slordige momenten. Daardoor ontstonden er veel heikele momenten voor ons doel. Gelukkig herpakten we ons en boekten we een ruime overwinning."