PIRAEUS - De uitschakeling in de voorronde van de Europa League is trainer Ewald Lienen van Olympiakos duur komen te staan. Een dag na de fatale nederlaag donderdag tegen Maccabi Tel Aviv is het contract van de Duitser ontbonden.

Dat maakte de Griekse club vrijdag bekend. Lienen was pas twee maanden in dienst. Olympiakos hoopt binnen een paar dagen een opvolger aan te stellen.

''Het was een moeilijke situatie. Een ploeg met veel nieuwe spelers en niet de Europa League halen. Dat heeft veel druk op mij gelegd'', reageerde Lienen, die na een gesprek met clubeigenaar Vangelis Marinakis zijn contract liet ontbinden.

Olympiakos won thuis met 2-1 van Maccabi, maar door een 1-0-nederlaag in Israël werd de ploeg op basis van uitdoelpunten alsnog uitgeschakeld.

Boos

Naar verluidt was Marinakis, die 23 miljoen euro investeerde in de spelersgroep, zo boos over de uitschakeling dat hij Lienen niet wilde laten meereizen met de selectie naar Griekenland.

De Braziliaan Diogo, die rood kreeg voor het slaan van Maccabi-doelman Liran Strauber van Maccabi, had hij eveneens in Israël willen achterlaten. Marinakis zag daar echter van af toen officials van Olympiakos hem er op wezen dat die actie tot een straf van de UEFA kon leiden.