BARCELONA - Tienkamper Eelco Sintnicolaas is zijn tweede dag bij de Europese titelstrijd in Barcelona begonnen met twee persoonlijke records.

De 23-jarige atleet liep de 110 meter horden in 14,33 seconden.

Sintnicolaas werd woensdagavond aanvankelijk gediskwalificeerd op de 400 meter, die hij met 47,88 seconden winnend had afgesloten. Hij zou niet binnen de lijnen van zijn baan zijn gebleven.

Na een protest werd het besluit teruggedraaid en kon de Nederlander donderdag zijn medaillejacht voortzetten.

Discus

Op het onderdeel discus zette hij zijn tweede persoonlijke record van de dag neer. De atleet uit Vaassen wierp de discus naar een afstand van 42,43 meter. Dat bracht hem op 5865 punten.

Daarmee staat hij vijfde na zeven onderdelen, waardoor hij nog altijd uitzicht heeft op een medaille. Sintnicolaas heeft een achterstand van 217 punten op de Litouwse leider Daris Draudvila.

Vos

Ingmar Vos, die de 110 meter horden in 14,63 seconden liep, staat negende. Hij profiteerde van de opgave van de Oekraïner Oleksij Kasjanov, die woensdag nog aan de leiding ging na vijf disciplines. Hij haakte donderdag geblesseerd af.

Vos wierp de discus naar 41,76 meter, zijn beste worp van 2010. Hij heeft 5747 punten. De tienkampers gaan verder met het polsstokhoogspringen.