PARIJS - Tijdens de Ronde van Frankrijk is Twitter voor veel renners, ploegleiders én volgers een middel om te communiceren met de buitenwereld.

Een overzicht van een aantal 'tweets' uit het slotweekeinde.

''Die 2 bier om te kunnen plassen bij de anti-dopingcontrole na 52km tijdrijden voorkomen dat ik nu nog een fatsoenlijke tweet kan produceren.'' Rabo-renner Robert Gesink (@RGUpdate) had na de tijdrit van zaterdag bier nodig om de dopingcontroleurs tevreden te stellen.

''Nu is het officieel. Om een jurylid te zijn heb je geen hersens nodig. Je hoeft alleen maar de regels te kennen. Motto: Dit zijn de regels.'' Teambaas Johan Bruyneel van RadioShack (@johanbruyneel) is boos over de eis van de UCI dat zijn renners de zwarte shirts met 28 op de rug moeten uittrekken om de Tour uit te rijden.

'Bedankt Lance'

''Bijna twee decennia aan de top van de sport. Het wielrennen in de Verenigde Staten is in die periode enorm gegroeid. Bedankt Lance Armstrong.'' Levi Leipheimer (@LeviLeipheimer) heeft mooie woorden over voor ploeggenoot Armstrong die zijn laatste Tour reed.

''Cavendish zette ze gewoon te KAKKEN!'' Sprinter Kenny van Hummel (@kennyvanhummel) reageert op het gemak waarmee Cavendish de massasprint won op de Champs-Elysées.

''Gefeliciteerd aan alle mensen die het gehaald hebben. Tijd voor een biertje voor de meesten.'' Laurens ten Dam (@laurenstendam) gunt de renners die de Tour uitreden een alcoholische versnapering.

''Blij maar teleurgesteld dat de Tour voorbij is. Ik zit hier met gemengde gevoelens aan het einde van opnieuw een groot avontuur.'' De Luxemburger Andy Schleck (@andyschleck) moet zich neerleggen bij zijn tweede plaats achter Alberto Contador.