RIJSWIJK - Met de uitbundig gevierde huldiging en de rondvaart door de Amsterdamse grachten leek het dinsdag bijna alsof Nederland het WK heeft gewonnen, constateren de kranten woensdag. ''Oranje als wereldkampioen gehuldigd'', kopt Trouw.

De Telegraaf heeft een passende term bedacht voor de verloren finale, die aan de andere kant natuurlijk wel een zilveren medaille opleverde: ''Zilvervloot'', kopt de krant.

Het AD zag de spelers van het Nederlandse voetbalteam dinsdag transformeren van 'zichtbare verliezers' tot hossende feestvierders. ''De duizenden oranjefans maken van de verliezers kampioenen'', schrijft de krant.

Pak rammel

De Volkskrant sluit zich daar bij aan en kopt: ''Kater van verloren finale lost op in kolkende hoofdstad''. Directeur Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau legt in de krant uit dat Nederlanders nu eenmaal graag bij een vrolijke massa horen.

''Dat we verloren hebben is dan even niet zo belangrijk.'' Hoewel Oranje volgens hem eigenlijk een pak rammel had verdiend in plaats van een huldiging.