EDERVEEN - Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers komt ook komend jaar in de Dakar Rally uit. De 54-jarige Katwijker is met Wuf van Ginkel opgenomen in het team van GINAF Rally Power. Lammers neemt de plaats in van Marcel van Vliet, die een rustpauze heeft ingelast.

Teammanager Edwin van Ginkel zal in de Dakar Rally 2011 in Zuid-Amerika ook in actie komen.

Lammers debuteerde vorig jaar in de befaamde Dakar Rally met het Jumbo Rally Team. Hij moest de strijd na de zevende etappe staken.

''Ik heb heel erg genoten van mijn eerste Dakar. Ik ben blij met deze nieuwe kans. Het is mooi om de geleerde lessen in de praktijk te kunnen brengen. Als er geen vervolg op 2010 was gekomen dan was het toch een verhaal zonder einde geweest'', liet Lammers opgetogen weten.

No-nonsense aanpak

Volgens de autosportliefhebber past de cultuur van GINAF Rally Power (GRP) goed bij hem. ''Het team is gedreven en bestaat uit nuchtere mensen. Die no-nonsense aanpak bevalt mij uitstekend.''

De komende weken wordt duidelijk wie Jan Lammers aan zijn zijde krijgt. ''De invulling van de cabine laat ik verder over aan de mensen van GRP. Zij weten precies wat Dakar is en wat de mensen kunnen. Ik wacht het gewoon af.''