AMSTERDAM - De eerste editie van de Wake Park World Series die in Nederland wordt gehouden, is voor de 29-jarige Sjors van de Kerkhof meteen een thuiswedstrijd.

De wakeboarder heeft zijn dagelijkse werkzaamheden als één van de baanmanagers op het parkoers waar half augustus de Protest Cable Call plaatsvindt. "Je kan wel spreken van thuisvoordeel", blikt Van de Kerkhof op de wedstrijd achter de kabel vooruit.

Finale

"Het is niet 'mijn baan', maar ik ben wel vrijwel vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe locatie. Dan wil je dus ook wat extra's laten zien. Ik ga voor een goed resultaat, maar je kan er niet meer uithalen dan er inzit."

Voor Van de Kerkhof is de finale halen voorlopig het hoofddoel. "Daarvoor plaatsen de acht beste rijders van de wedstrijd zich. Vervolgens gaat de competitie ook verder als 'head-to-head' en is er in principe dus alles mogelijk. Ik heb de finale op het hoogste niveau al eens gehaald, maar ik ben op voorhand niet één van de favorieten."

Niveau

Om de eindstrijd te halen, zal de Nederlander flink aan de bak moeten. De lat ligt bij de mondiale top hoog, beaamt de boarder die terugkeert van een blessure aan de schouder.

"Ik verwacht veel van de wedstrijd. Het verbaast mij elke weer om te zien hoe het niveau verder stijgt, dat toont aan hoe erg deze sport nog in ontwikkeling is. Wij zullen bij de Cable Call sprongen van 900 graden (2 draaien), of misschien zelfs wel 1080's (drie) zien."

Van de Kerkhof in actie op 'zijn baan'