AMSTERDAM - Argentinië heeft de eerste zege op de Champions Trophy in de pocket. Het puntloze Nieuw-Zeeland werd in Nottingham met 4-0 geklopt. Door de overwinning komt de vrouwenploeg van Carlos Retegui op vier punten, waarmee de Zuid-Amerikaansen derde komen te staan.

Argentinië wist vooraf dat het moest winnen om zicht te houden op een finaleplaats. De titelverdediger morste in de eerste twee duels kostbare punten tegen Engeland (2-1 verlies) en Duitsland (2-2).

En ook tegen Nieuw-Zeeland ging in het in de eerste helft allesbehalve gemakkelijk. Argentinië had weliswaar de betere kansen op de openingstreffer, waarbij het meerdere keren strandde op de Nieuw-Zeelandse goalie Bianca Russell, maar ook Nieuw-Zeeland kwam af en toe gevaarlijk voor de dag.

Orde op zaken

Na rust stelde 'Las Leonas' orde op zaken. De Zuid-Amerikaanse ploeg kwam na zeven minuten in de tweede helft via een intikker van Delfina Marino op voorsprong. En de Argentijnse vrouwen gingen door.

Nadat SCHC-spits Soldedad Garcia (foto) een kans miste, was het kort daarop voor de tweede keer raak. Noel Barrionuevo pushte een corner langs keepster Russell en zette haar doelpuntentotaal op drie.

Nederland

De Argentijnse Alejandra Gulla liep nog tegen een gele kaart op, maar dat bracht de zege voor de Champions Trophy-winnaar van 2009 niet meer in gevaar. Sterker nog, in de slotfase zorgden Luciana Aymar en Daniele Sruoga zelfs voor de derde en vierde treffer. Donderdag neemt Argentinië het in het voorlaatste pouleduel op tegen Nederland.

Argentinië- Nieuw-Zeeland 4-0 (0-0)
42. 1-0 Delfina Merino
54. 2-0 Noel Barrionuevo (sc)
65. 3-0 Luciana Aymar
68. 4-0 Daniele Sruoga