AMSTERDAM - De rondvaartboot met daarin de spelers van het Nederlands elftal heeft een prachtige tocht door de Amsterdamse grachten achter de rug. Het feest gaat verder bij het oranjegekleurde Museumplein.

Bekijk de fotoserie

Het vaartuig, gevolgd door een boot met pers en een met genodigden, vertrok vanaf het Marinecomplex op Kattenburg, waar Oranje om half drie per helikopter arriveerde.

De spelers hebben zich omgekleed voordat ze de boot opgingen. De nette, grijze pakken gingen uit en maakten plaats voor een sportievere outfit.

Vaartocht

De vaartocht duurde ongeveer twee uur en leidde vanaf Kattenburg naar de IJhaven, de Noordwal en Buiten IJ via de Brouwersgracht, Herengracht en Leidsegracht naar het Rijksmuseum.

Onder luid applaus en gejoel vanaf de bruggen en de wal voer de boot de Herengracht op. Het massaal toegestroomde publiek was heftig in de weer met vlaggen, stadiontoeters, vuvuzela's en oranje gekleurde rookbommen.

Al van verre konden de fans de Oranjestoet aan horen komen door het geschreeuw van collega-fans. Dirk Kuijt en Arjan Robben stonden met een biertje in hun hand op het dak van de met oranje bloemen versierde boot. De spelers fotografeerden net zo druk de toeschouwers als fans hun helden vastlegden.

Bij het Rijksmuseum meerde de boot aan, waarop de huldiging rond vijf uur plaatsvindt op het Museumplein. Er deden zich op de vaarroute geen incidenten voor met woonboten.

Yolanthe

De vrouwen en vriendinnen van de voetballers van Oranje stonden nabij het Museumplein op hun geliefden te wachten. Onder anderen Yolanthe Cabau van Kasbergen en Sylvie van der Vaart bevinden zich in het publiek.

Lees alles over het WK op onze special