MORZINE-AVORIAZ - Na een dagje rust is het voor de renners in de Ronde van Frankrijk direct weer afzien. De zwaarste Alpenrit staat dinsdag op het programma.

Vanuit Morzine-Avoriaz rijden ze naar Saint-Jean-de-Maurienne, een loodzware tocht van 204,5 kilometer die het peloton over onder meer twee beklimmingen van de eerste categorie en een van de buitencategorie voert.

Col de la Madeleine

De meeste angst boezemt de Col de la Madeleine in. De top van die zware 'puist' bevindt zich op ruim dertig kilometer van de finish in Saint-Jean-de-Maurienne, dat in 2006 voor het eerst startplaats was van een touretappe.

Het plaatsje (9400 inwoners) is bekend bij fietstoeristen die het als basis gebruiken voor tochten naar cols als de Croix-de-Fer, de Télégraphe en de Galibier.

Cadel Evans

Aan Cadel Evans de opdracht zijn leidende positie te verdedigen. De Australiër van BMC heeft twintig seconden voorsprong op de Luxemburger Andy Schleck en misschien belangrijker 1.01 op tweevoudig tourwinnaar Alberto Contador.

Bij de Rabobank is het vertrouwen in de klassementsrenners Denis Mentsjov (vijfde) en Robert Gesink (elfde) inmiddels zo groot, dat ook zij in staat worden geacht het klassement onder vuur te nemen.