MADRID - Het komt zelden of nooit voor, een WK-voetballer die direct na afloop tijdens een tv-interview de verslaggeefster vol op de lippen zoent. De Spaanse doelman Iker Casillas was zondagavond in Soccer City na de triomf in de WK-finale tegen Nederland (1-0) de gelukkige.

De geplaagde keeper trok tijdens het emotionele gesprek de verbouwereerde vragenstelster naar zich toe en gaf haar een innige kus op haar mond en wang. Daarna liep hij zonder iets te zeggen naar de catacomben.

Casillas hoeft niet te vrezen voor een aanklacht wegens ongewenste intimiteiten. De 25-jarige journaliste van het Spaanse tv-station Telecinco is sinds enige tijd zijn vriendin.

Ster geworden

De 25-jarige Sara Carbonero is dankzij het WK een ster geworden in Spanje, niet in de laatste plaats door haar liefdesrelatie met Casillas, maar ook door haar oogverblindende schoonheid.

Het veelbesproken droomduo sprak elkaar voor de tv-camera's 'professioneel' wel vaker bij het WK. Maar na het behalen van de wereldtitel kon Casillas zich niet langer beheersen op de goedbedoelde vraag van zijn vriendin hoe hij zich voelde.

''Ik bedank iedereen die mij heeft gesteund'', stamelde de 29-jarige doelman van Real Madrid. ''Mijn ouders, mijn broer.'' Verder kwam de Spaanse aanvoerder niet. Zijn stem brak en hij sloeg dicht.

Geeft niets

''Het geeft niets'', trachtte Carbonero haar vriend te kalmeren. ''Laten we een beetje over de wedstrijd praten en daarna op mijn vraag terugkomen.'' Maar Casillas wilde nog maar één ding: zoenen met zijn geliefde.

''Mijn God'', mompelde Carbonero nog voordat zij razendsnel terug naar de studio schakelde. Het romantische onderonsje is inmiddels een Spaanse hit op internet.

Belangenverstrengeling

Niet iedereen in Spanje kon het samenspel tussen Casillas en Carbonero in Zuid-Afrika waarderen. De Madrileense pers vond het een schande en sprak van belangenverstrengeling.

De directie van het tv-stadion wierp daarop echter tegen dat de vriendin van de Spaanse keeper haar WK-werk foutloos had gedaan.