RIJSWIJK - De Nederlandse kranten constateren maandag allemaal enigszins verbitterd dat Nederland zondagavond een derde WK-trauma heeft opgelopen.

Verder krijgt de Engelse scheidsrechter Howard Webb, die enkele verkeerde beslissingen nam, veel kritiek over zich heen en worden de gemiste kansen van Arjen Robben belicht.

''In 1974 waren we de beste. In 1978 waren we de betere. In 2010 waren we net niet goed genoeg'', luidt de realistische conclusie in een column van de Telegraaf.

Die krant benadrukt verder dat Nederland een derde WK-trauma heeft opgelopen: ''Weer niet, weer geen wereldkampioen en weer een verloren WK-finale erbij. Na 1974 en 1978 heeft Nederland er een derde WK-trauma bij.''

'Schande'

In AD Sportwereld krijgt 'druiloor' Howard Webb veel kritiek. In diverse artikelen worden enkele verkeerde beslissingen van de Engelse leidsman extra belicht.

Ook middenvelder Sneijder uit in die krant zijn ongenoegen: ''Het is een schande dat dit WK op deze manier moet eindigen. Met een buitenspelgoal die nooit had mogen vallen.''

Robben

De Volkskrant concludeert dat Robben 'de beker op zijn schoen had': ''Na een briljante steekpass van Wesley Sneijder ligt de bal zomaar achter de Spaanse defensie, panklaar voor Robben die Oranje eeuwige glorie kan bezorgen."

"Robben heeft tijdens die lange ren op weg naar het Spaanse doel zelfs alle tijd om de ideale oplossing te bedenken. Hij maakt de verkeerde keuze en pas veel later, tegen het einde van de tweede verlenging, blijkt hoe kostbaar de reflex van de Spaanse doelman Iker Casillas is geweest.''