EINDHOVEN - De tijd begint te dringen voor hordenloper Gregory Sedoc. De specialist deed zondag bij de Open Eindhovense, dat deel uitmaakt van het nationaal baancircuit, een vergeefse poging zich te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen in Barcelona.

Bij de start van de 110 meter horden schoot het blok weg. Na twee meter was Sedoc klaar met zijn race. De organisatoren gaven hem later een herkansing. In die race kwam Sedoc tot 13,63 seconden. De eis voor Barcelona is 13,61.

Het was de tweede keer dat Sedoc op 13,63 seconden uitkwam. Eerder overkwam hem dat bij de Gouden Spike in Leiden. In Madrid kwam hij onlangs tot een handgeklokte tijd van 13,1 seconden, omdat de tijdwaarneming niet meer werkte na noodweer.

Van der Westen

Daar stond echter te veel rugwind, zodat de poging sowieso niet kon worden erkend. De kwalificatieperiode loopt tot en met komend weekeinde. Dan staan in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen op het programma. De eerste hordenrace in Eindhoven eindigde overigens in een zege voor Marcel van der Westen, die even twijfelde na het incident rond Sedoc. Van der Westen kwam uit op 13,74.

Guus Hoogmoed naderde in Eindhoven de limiet op de 200 meter. De sprinter noteerde 20,99 seconden. De limiet staat op 20,85 seconden. Hoogmoed eindigde als tweede achter de Jamaicaan Lansford Davis, die won in 20,87.