RIJSWIJK - Hieronder volgt een aantal tweets over het WK voetbal in Zuid-Afrika.

''Boodschap verstuurd aan mijn Spaanse ambtgenoot Moratinos: Ik hoop dat het troost biedt als een ander Europees land de beker wint.'' Maxime Verhagen (@MaximeVerhagen), demissionair minister van Buitenlandse Zaken, heeft vertrouwen in Oranje.

''Wie maakt er tapas met octopus?'' Oud-international Edgar Davids (@esdavids) ziet de voorspellende Octopus Paul het liefst op het fornuis.

''What a lovely day for a world cup final.'' Zuid-Afrikaans international Steven Pienaar (@therealstevenpi) verheugt zich op de eindstrijd van het WK.

''World Cup is in het stadion. Goed beveiligen svp, er zijn al 7 replica's gestolen. En Pickles is niet meer..'' Radioverslaggever Bas Ticheler (@basticheler) maakt zich zorgen over de veiligheid van de wereldbeker.

''Toen Zuid-Afrika dit WK kreeg, 6 jaar geleden, was mijn eerste gedachte ik hoop dat Mandela de finale haalt...tranen lopen over m'n wangen.'' Cabaretier Dolf Jansen (@Dolfjansen) werd emotioneel van de aanwezigheid van de voormalige president van Zuid-Afrika bij de slotceremonie.