NOTTINGHAM - De Nederlandse vrouwen hebben ook hun tweede duel in de Champions Trophy winnend afgesloten.

Engeland, dat zaterdag met 2-1 van Argentinië had gewonnen, werd voor eigen publiek met 3-0 verslagen.

Nederland kon tegen Engeland gewoon een beroep doen op Janneke Schopman. De captain, die zaterdag tegen Nieuw-Zeeland (3-1 winst) een stick tegen haar hoofd kreeg, zag dat haar team het tweede duel in Nottingham aardig begon. De Oranjevrouwen hadden in de beginfase veel balbezit, maar haalden weinig rendement uit hun overwicht.

Videocall

Pas na 23 minuten was het Ellen Hoog die de ban brak. De aanvaller pikte de bal op na slordig uitverdedigen van de Engelse ploeg en sloeg de bal met haar backhand langs de Engelse goalie Beth Storry. De Britten probeerden de beslising met een videocall nog aan te vechten, maar die poging bleek tevergeefs.

Acht minuten later was het opnieuw raak. Nadat een Engelse corner, de eerste van de wedstrijd, was afgefloten, stond Nederland razendsnel in de Britse cirkel. Kelly Jonker rondde koelbloedig af, 2-0.

De tweede helft begon wat later, omdat de sproeiinstallatie niet naar behoren functioneerde. Nadat de grote plas water op de Nederlandse 23-meterlijn was verdwenen, konden beide teams aan het tweede deel van de wedstrijd beginnen.

Polkamp

Kort na rust schrok Oranje op omdat Sophie Polkamp een stick van Chloë Rogers vol in haar gezicht kreeg. Met een bloedend hoofd verliet de verdediger het strijdtoneel. Nadat de speelster van Amsterdam buiten het zicht van de camera's werd verzorgd, keerde Polkamp terug in de dug-out.

De 2-0 voorsprong van Nederland kwam nooit echt in gevaar. De hoop van de thuisploeg werd vlak voor tijd helemaal aan flarden geschoten door Eva de Goede. De jonge middenvelder, die in de laatste minuut nog een dubieuze gele kaart ontving, reageerde alert op het schot van Vera Vorstenbosch en zette de Oranjeteller op drie.