AMSTERDAM - Robert Gesink nadert de top tien in de Tour de France. De Nederlandse renner in dienst van de Raboploeg kwam sterk voor de dag in de eerste echte bergetappe van de ronde en vindt zichzelf terug op de elfde plaats in het klassement.

Gesink heeft slechts zes seconden achterstand op de Australiër Michael Rogers, die zondag in het slot van de etappe uit de groep met favorieten moest lossen.

Diens landgenoot Cadel Evans veroverde in de rit naar Morzine-Avoriaz de gele trui op de Fransman Sylvain Chavanel. Die loste al op de eerste serieuze col van de dag en kwam op bijna twaalf minuten achterstand binnen. Verrassend genoeg zat ook Lance Armstrong in de groep van Chavenel.

Favorieten

Andy Schleck volgt Evans op de voet in het klassement. Het verschil bedraagt slechts twintig seconden. Alberto Contador, Jurgen Van den Broeck en Denis Mentsjov volgen op iets meer dan een minuut, samen met de sterk rijdende Canadees Ryder Hesjedal.

Ook Romain Kreuziger (zevende), Levi Leipheimer (achtste) en Samuel Sanchez (negende) blijven Gesink in het klassement voor.

Bekijk het klassement