JOHANNESBURG - Met nog één wedstrijd te gaan zijn drie voetballers in de race voor de Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van het toernooi.

Bij een gelijk doelpuntentotaal geeft het aantal assists de doorslag. Is ook dat gelijk, dan gaat de prijs naar de speler die daar de minste minuten voor nodig had.

Thomas Müller, David Villa, Wesley Sneijder en Diego Forlan hebben vijf doelpunten op hun naam staan. Villa en Sneijder kunnen hun totaal zondagavond in de WK-finale nog verder opvoeren, Müller en Forlan speelden zaterdag tijdens de troostfinale tussen Duitsland en Uruguay hun laatste wedstrijd. Beide spelers kwamen in dat duel tot scoren.

Müller

Müller gaat momenteel aan kop van de topscorerslijst, omdat hij ook al drie doelpunten voorbereidde. Sneijder en Villa deden dat beiden één keer.

Forlan maakt geen kans meer op de Gouden Schoen omdat hij één assists heeft gegeven. Villa heeft een licht voordeel op Sneijder, omdat de Spaanse spits tot nu toe drie minuten minder op het veld stond dan de Nederlandse middenvelder.

Een overzicht van de topscorerslijst:

1. Thomas Müller (Duitsland), 5 doelpunten en 3 assists (473 minuten).

2. David Villa (Spanje), 5 doelpunten en 1 assist (529 minuten).

3. Wesley Sneijder (Nederland), 5 doelpunten en 1 assist (532 minuten).

4. Diego Forlan (Uruguay), 5 doelpunten en 1 assist (654 minuten).