LARGS - Marit Bouwmeester heeft haar leidende positie in het wereldkampioenschap in de Laser Radial-klasse behouden, maar kreeg wel meer gezelschap op de eerste plaats.

De getalenteerde Friese zeilster, die tegenwoordig in Scheveningen woont en traint, kwam zaterdag in de derde en vierde race voor de Schotse oostkust tot respectievelijk een vijfde en zevende plaats.

Met aftrek van het minste resultaat is Bouwmeester nu eerste in de algemene rangschikking met 8 punten. Sarah Steyaert (Fra), Paige Railey (VSt) en Sari Multala (Fin) hebben datzelfde netto totaal. De Wit-Russische Tatiana Drozdovskaja staat op 9.

De resultaten waren sterk wisselend op de tweede dag. Naast Bouwmeester was alleen de Française Steyaert als aanvoerster van de gele vloot - er wordt bij Largs in twee groepen gevaren - stabiel met een eerste en derde plek.

Tunnicliffe

Olympisch kampioene Anna Tunnicliffe had een sofdag in de regen met een vaak draaiende wind. De Amerikaanse zakte door twee slechte klasseringen (37e, 49e) terug naar de 25e plaats.

Ook Claire Blom deed een forse stap terug, zestiende.