AMSTERDAM - De Engelse vrouwen hebben op de eerste speeldag van de Champions Trophy voor een verrassing gezorgd door titelverdediger Argentinië met 2-1 te verslaan.

Gesteund door het enthousiaste thuispubliek kwam Engeland verrassend op voorsprong. De manier waarop dat gebeurde was ronduit schitterend. Na een aanval over veel schijven en een fraai staaltje ‘one touch hockey' mocht Hannah Macleod van dichtbij de 1-0 binnentikken.

Argentinië moest hebben van fraaie solo's van met name Luciana Aymar (foto), die het weer ouderwets op haar heupen had.

Maar hoe mooi de Argentijnse acties vaak ook waren, doelpunten leverde het niet op. Ook de twee strafcorners die specialist Noel Barrionuevo mocht nemen bleven zonder resultaat, hoewel Engeland bij de tweede poging (paal) geluk had.

Terugdringen

Waar de fit ogende Engelsen in de eerste helft nog kansen kreeg om de score verder uit te bouwen, werd het gastland na rust teruggedrongen. Maar toen de Argentijnse Alejandra Gulla halverwege het tweede bedrijf met geel naar de kant moest, profiteerde Engeland direct. Er werd een strafcorner gehaald en via een mooie variant benut: 2-0.

De verrassing leek daar, maar titelverdediger Argentinië wilde niet meewerken aan een stunt en dankzij een rake strafcorner van Barrionuevo werd al snel de aansluitingstreffer gemaakt: 2-1. Maar daarna gooide Engeland de deur dicht en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.