JOHANNESBURG - Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA is vrijdagavond opgenomen in een ziekenhuis in Johannesburg.

De 55-jarige Fransman was flauwgevallen in een restaurant. Volgens woordvoerder William Gaillard van de UEFA is Platini weer bij bewustzijn en heeft hij geen hartaanval gehad.

Platini is in Zuid-Afrika voor het WK voetbal. Zondag staat de finale tussen Nederland en Spanje in Johannesburg op het programma.

Hartaanval

Volgens Gaillard was Platini oververmoeid en had hij bovendien last van een verkoudheid en een griepje. "Hij is okay. Voordat hij wilde gaan eten in een restaurant, viel hij flauw. Hij ondergaat momenteel tests in het ziekenhuis, maar hij is in orde. Het is niet waar dat hij een hartaanval zou hebben gehad.''

Platini moet in ieder geval een nacht in het ziekenhuis blijven.
 

De Franse oud-voetballer volgde in 2007 de Zweed Lennart Johansson op als voorzitter van de UEFA. Platini, een begenadigde middenvelder, won als speler met Juventus de Europa Cup I. In 1984 veroverde hij met Frankrijk de Europese titel. Hij was tussen 1988 en 1992 bondscoach van 'Les Bleus'.