RIJSWIJK - Hieronder volgt een aantal tweets over het WK voetbal in Zuid-Afrika.

''Leuk, veel NL ambassades bieden zondagavond een thuis voor landgenoten in den vreemde en buitenlandse oranje-fans.'' Demissionair minister Maxime Verhagen (@MaximeVerhagen) laat weten dat Oranjefans in het buitenland ook samen de WK-finale kunnen bekijken.

''Als je n octopus om je nek hangt... dat schijnt nog beter te werken dan zo'n energiebandje!!'' Cabaretier Dolf Jansen (@Dolfjansen) raadt de spelers van Oranje aan om het beruchte 'energiebandje' te vervangen door een broer van de al even beruchte octopus Paul.

''Kunnen we Bert van Marwijk ook niet vragen als informateur?'' Presentatrice Claudia de Breij (@claudiadebreij) verwacht nog meer wonderen van de bondscoach van Oranje.

Sinterklaas

''Mochten wij verliezen, dan slaan wij Sinterklaas een jaartje over. Mochten we winnen, dan ga ik weer in hem geloven.'' Viggo Waas (@Viggowaas) doet een belofte in de aanloop naar de finale tegen Spanje.

''Spanje heeft dit toernooi prachtig voetbal laten zien, dat gaat een geweldige finale worden tegen Oranje! Waarin wij winnen :-)'' Zanger Marco Borsato (@borsato) is vol vertrouwen.