JOHANNESBURG - Dat Cesc Fabregas zondag waarschijnlijk niet in de Spaanse basiself staat, vindt Robin van Persie onbegrijpelijk.

“Ik zit elke wedstrijd van Spanje weer te kijken of hij meedoet en steeds staat hij ernaast. Dat is toch niet te begrijpen? Een linie met Xavi, Iniesta en Fabregas is toch het ideale middenveld? Hij verdient een vaste basisplaats, dat zeg ik al een paar jaar", aldus de Nederlandse spits tegenover NUsport.

"Nu staat Sergio Busquets op z’n plek, een goede speler, maar Fabregas is stukken beter. Het lijkt me heel frustrerend als je zo goed bent als hij, maar toch op de bank zit. Ik zou het leuk vinden als hij zondag speelt, dat maakt de uitdaging nog mooier. Je wilt altijd tegen de besten spelen, daar hoort hij bij.”

SMS-contact

De teamgenoten van Arsenal hadden de afgelopen weken intensief sms-contact. “Toen duidelijk werd dat we niet in dezelfde helft van het speelschema zaten, sms’te ik al: ‘Zie je in de finale’. Dat is nog uitgekomen ook. We hebben al afgesproken dat we met elkaar shirtje gaan ruilen.”