POTCHEFSTROOM - De Spanjaard Sergio Busquets kent voor de WK-finale zondag tegen Nederland zijn belangrijkste opdracht maar al te goed. De middenvelder van Barcelona moet hoe dan ook Wesley Sneijder bij Oranje afstoppen.

Beide spelers kennen elkaar nog van de halve finales in de Champions League. Toen stapte Sneijder met Internazionale als winnaar van het veld.

Grote speler

''Hij is een grote speler die tot dusver een uitstekend WK beleeft'', zei Busquets (21) over de kleine spelmaker voor wie Manchester United naar verluidt 35 miljoen euro zou willen betalen.

''We zullen hem proberen te ontregelen zoals we altijd met elke andere speler doen. Maar Sneijder zullen we zelfs het denken onmogelijk trachten te maken. Anders heeft hij zijn spitsen in stelling gebracht voordat wij het weten.''

Compleet team

Carlos Marchena ziet niet alleen in Sneijder een groot gevaar bij Oranje. ''Ik zie weinig tot geen zwakke punten'', constateerde de centrale verdediger van Valencia.

''Ze verdedigen sterk en hebben een prima keeper. Hun middenvelders beslaan het hele veld en hun aanvallers zijn snel en maken veel doelpunten. Vooral hun counter is dodelijk. Kortom, ze hebben een compleet team.''