CLEVELAND - De eigenaar van Cleveland Cavaliers heeft furieus gereageerd op de overstap van zijn sterspeler LeBron James naar Miami Heat. Dan Gilbert noemde de beste basketballer van de NBA een onbeschaamde egoïst en bestempelde diens vertrek als een daad van laf verraad.

''Dit verdienen jullie niet'', betoogde Gilbert in een brief aan de fans van Cleveland. ''Jullie hebben de club zoveel gegeven. Maar ik zal jullie dit zeggen: ik sta er persoonlijk voor in dat Cleveland Cavaliers eerder een NBA-titel wint dat deze zelfbenoemde Koning. Daar kunnen jullie van op aan.''

Gilbert vond het ongelooflijk en onvoorstelbaar dat een kind van Cleveland zijn eigen stad zo hard had laten vallen. ''Dit is een schokkend gebrek aan loyaliteit van de zogenaamde uitverkorene. Hij heeft geen hart. Een slechter voorbeeld kunnen onze kinderen niet krijgen van hoe het niet moet en hoort.''

MVP

James, de afgelopen twee sizoenen uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de NBA, won nog nooit een NBA-titel. Hij kon voor zes jaar bijtekenen bij Cleveland waar hij zeven seizoenen onder contract stond.

James koos als 'free agent' evenwel voor Miami Heat, omdat hij daar betere perspectieven op het kampioenschap ziet. Naar eigen zeggen laat hij 30 miljoen dollar (22 miljoen euro) schieten om zijn titelaspiraties waar te maken.