AMSTERDAM - Alberto Contador heeft donderdag voor de vijfde etappe een bezoekje gebracht aan de bus van Team Radioshack. De Spanjaard had een cadeautje bij zich voor Lance Armstrong en Johan Bruyneel.

De twee, vorig jaar ploeggenoot respectievelijk ploegleider van Contador, hadden dit nog tegoed van de Tourwinnaar.

“Alberto had een geschenk bij zich , een horloge. Iedereen van de ploeg van vorig jaar had het al gekregen, op Lance en ik na. Dat is een mooi gebaar van hem”, vertelde Bruyneel tegenover Sporza.

Bruyneel won de Tour met Contador twee keer. Vorig jaar scheidden hun wegen toen Armstrong zijn eigen ploeg oprichtte. Op de vraag of Contador ooit nog eens voor hem zal rijden, atwoordde Bruyneel: “Dat lijkt me uitgesloten.”

'Leuk gebaar'

Het is inmiddels een traditie geworden in de Tour dat de winnaar zijn teamgenoten bedankt met cadeautjes. Contador kon het horloge met de inscriptie 'Tour de France 2009' echter niet persoonlijk aan Armstrong overhandigen, aangezien de Amerikaan op dat moment elders verbleef.

Armstrong zei na de etappe het vriendelijke gebaar wel te kunnen waarderen. ''Heel royaal van hem'', aldus de 38-jarige Amerikaan. ''Daarmee erkent Alberto dat hij de steun van een geweldig team had. Een leuk gebaar.''