AMSTERDAM - Samuel Sanchez kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen dagen. De kopman van Euskaltel-Euskadi kwam de eerste etappes schadevrij door.

Sanchez geeft toe wel te hebben opgezien tegen de rit over de kasseienstroken. Hij verloor ruim twee minuten op Andy Schleck. “Maar mannen als Carlos Sastre, Robert Gesink en Ivan Basso eindigden achter me”, voegt hij daar tegenover Cyclingnews aan toe.

De olympisch kampioen eindigde in 2008 als zesde in het eindklassement. “En ik wil mijn prestaties uit het verleden altijd verbeteren”, maakt hij zijn doelstelling direct duidelijk. “Ik wil ook graag een etappe winnen. Dat zal moeilijk worden. Het is zaak om er voor te vechten en er vertrouwen in te hebben.”

Tourmalet

Het klassement zal volgens Sanchez serieus vorm krijgen op de flanken van de Tourmalet. “In die etappe zal duidelijk worden hoe het podium eruit gaat zien.” De tijdrit beschouwt hij als de andere etappe die de doorslag gaat geven.

“Ik ben tevreden met het rittenschema. De moeilijkste etappes zitten in de laatste week. En dan ben ik altijd erg goed.”