RIJSWIJK - De Nederlandse kranten blijven vol vertrouwen in de aanloop naar de WK-finale. Volgens de dagbladen was Spanje de terechte winnaar in de halve finale tegen Duitsland, maar de Zuid-Europeanen zijn zeker te verslaan.

''Spanje, kom maar op'', kopt De Telegraaf op de voorpagina. De Volkskrant benadrukt dat Spanje woensdagavond superieur was. Het AD vergelijkt het spel van de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque met dat van Barcelona.

Toch is het elftal volgens de krant niet altijd doelgericht genoeg en heeft het daardoor maar zeven keer gescoord in zes wedstrijden. De Pers voorspelt een spannende eindstrijd: ''Het gaat er om hangen.''

De gekte rond Oranje komt ruim aan bod in alle dagbladen. De woonbooteigenaren rond de Amsterdamse grachten worden vol medelijden gevolgd. Metro verwoordt de wens van het volk: ''Nederland wil groot feest.''

Kroonprins

De kranten besteden ook aandacht aan het bezoek van kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima aan de kleedkamer van Oranje. ''Kroonprins gelooft in wereldtitel'', aldus De Telegraaf die verder het afscheid van de spelers en hun vrouwen onder de loep neemt.

De selectie mag donderdag nog even uitrusten en begint vrijdag aan de voorbereiding op de finale van zondag in Johannesburg.