JOHANNESBURG - Luis Suarez moest door een veelbesproken schorsing met lede ogen toezien hoe zijn Uruguay verloor van Nederland (3-2). De aanvaller van Ajax was na afloop toch een tevreden man.

“Het was enorm moeilijk om aan de kant te zitten. Ik wil alles spelen. Zeker tegen Nederland. Ik ken die ploeg door en door'', zei hij tegenover NUsport.

''Maar ik kijk terug op een fantastisch toernooi. Nu weet iedereen wie wij zijn, dat Uruguay echt een goed voetballand is. Dat had ik van tevoren al gezegd maar dat moet je bewijzen. We hebben goede spelers, maar niet veel echte toppers.''

Duivel

Heel Afrika kotste hem na zijn handsbal tegen Ghana en zijn reactie daarna uit. Een krant beeldde hem zelfs uit als de duivel op de voorpagina.

“Ik heb de kranten niet gezien. Het is niet goed voor mij om daarnaar te kijken. Of wacht, die duivel heb ik wel gezien, dat was niet leuk. Maar het maakt niet uit. Mijn werk is voetballen, dit soort dingen horen erbij. Het was het waard. Het was de laatste minuut. Een cruciale actie anders hadden we verloren. Ik heb er geen spijt van. Zou het zo weer doen.”

Geluk

Over het Nederlands elftal was hij gedeeltelijk enthousiast. “Ik vind dat Nederland geen goed team heeft, maar wel fantastische spelers. Ze waren niet beter dan Brazilië en Uruguay. Ze hebben een beetje geluk, spelen niet goed. Al maakt het op zich niet uit hoe het spel eruit ziet. Als je maar wint. Wat dat betreft speelden ze niet echt Nederlands.”

Suarez is vooral onder de indruk van Arjen Robben en Wesley Sneijder. “Dat zijn fantastische spelers al had Wesley bij sommige doelpunten geluk. Maar goed, als je wint doe je dat niet met één of twee man. Dat doe je met de hele ploeg.”