JOHANNESBURG - Frank de Boer is nog niet tevreden over het vertoonde spel van het Nederlands elftal. “Het zal echt beter moeten in de finale. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dan ook ons beste spel gaan spelen. Ik zie ons namelijk wél groeien”, zei hij tegenover NUsport.

De assistent-bondscoach doelt dan met name op de tweede helften tegen Brazilië en Uruguay. “Bij vlagen lieten we toen zien wat we in huis hebben. Ik wil dat we nog beter worden.''

''We moeten namelijk alleen blij zijn als we die wereldbeker in handen hebben. En daartoe moeten we ons spel verbeteren.”

De Boer was te spreken over het optreden van Demy de Zeeuw die in de rust met tandletsel uitviel. “Ik vond dat hij het heel goed gedaan heeft. Jammer voor hem dat hij eruit moest.”

Dat Nigel de Jong zijn basisplaats terugkrijgt na zijn schorsing lijkt zeker. “Hij heeft niet voor niets bij ons zoveel gespeeld.”

Van Persie

Ook Robin van Persie kreeg een pluim van De Boer. “Hij was véél beter dan de wedstrijden hiervoor. Balvast en hij maakte telkens de goede keuzes. Hij was heel belangrijk voor het team. Ik ben blij voor hem, dit zetje had hij even nodig. Het zou mooi zijn als hij de winnende maakt in de finale.”

Spanje

Vanwege zijn verleden als voetballer van FC Barcelona vindt hij de finale tegen Spanje een mooi affiche.

“Al zal men in de rest van Nederland liever Duitsland hebben gewild. Ik denk dat we tegen de Duitsers meer kans zouden hebben. Spanje heeft echt heel weinig zwaktes en kan fantastisch voetballen.”

Lees alles over het WK op onze special