EINDHOVEN - De Europese zwembond LEN heeft de Europese kampioenschappen kortebaan 2010 toegewezen aan Eindhoven. Dat heeft de Nederlandse zwembond KNZB woensdag bekendgemaakt.

Het evenement, waarvan het lange tijd onzeker was of het überhaupt kon plaatsvinden, wordt gehouden van 25 tot en met 28 november in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion.

De zwembond is verheugd over het feit dat er in vier jaar tijd vier grote zwemtoernooien in Nederland worden georganiseerd.

In 2008 vonden de EK langebaan in Eindhoven plaats, dit jaar is de Brabantse stad de gastheer van de WK voor gehandicapten en de EK kortebaan. In 2012 wordt er in Eindhoven gestreden om de Europese waterpolotitels.

'Hard werken'

''Het zal hard werken zijn, aangezien het toernooi al in november begint'', reageerde KNZB-voorzitter Erik van Heijningen. ''Maar met de ervaring van de jaarlijkse Swim Cup en de EK zwemmen 2008 heb ik er het volste vertrouwen in dat we een prachtig EK gaan neerzetten.''

Vorig jaar was de Nederlandse equipe zeer succesvol bij de EK kortebaan. De oranje-ploeg veroverde in Istanbul tien keer goud, driemaal zilver en één keer brons.

Vooral Inge Dekker en Hinkelien Schreuder waren uitermate goed op dreef. Beiden wonnen vijf gouden plakken. Over vijf maanden zullen ze proberen die titels te prolongeren.

Swim Cup

De EK vinden plaats in de periode waarin normaal gesproken in Eindhoven de Swim Cup wordt gehouden. Dat toernooi gaat daarom dit jaar niet door.

Ruim twee weken na de EK vinden in Dubai de wereldkampioenschappen kortebaan plaats.