SAN DIEGO - De Nederlandse waterpolosters hebben dinsdagavond (plaatselijke tijd) ook hun tweede wedstrijd in de finale van de World League in San Diego verloren. Hongarije nam de strafworpen beter dan Oranje.

Nederland had zich in de reguliere speeltijd goed teruggeknokt na een slecht begin: 8-8. Nienke Vermeer miste de zevende strafworp, waardoor de Hongaarse waterpolosters uiteindelijk met 14-15 wonnen.

De olympisch kampioen van Peking verloor maandag verrassend met 7-5 van China. Tegen Hongarije stond Nederland al na vier minuten met 4-0 achter.

Oranje vocht zich in de derde en vierde periode echter terug in de wedstrijd. Yasemin Smit liet acht seconden voor tijd de gelijkmaker aantekenen. De periodestanden waren 1-4 2-2 2-1 3-1.

Canada

Oranje speelt woensdag de laatste groepswedstrijd tegen vicewereldkampioen Canada, dat in de tweede wedstrijd verloor van China (7-4).

De ploeg van de Italiaanse bondscoach Mauro Maugeri staat op de laatste plaats in groep A.

Daardoor dreigt in de kwartfinale een confrontatie met de nummer één van groep B, momenteel regerend wereldkampioen Amerika. Dat zou een herhaling van de olympische finale worden.