AMSTERDAM - Argentinië lijkt na de eerste helft van de confrontatie met Mexico op weg naar de kwartfinales van het WK. De ploeg van bondscoach Diego Maradona gaat met 2-0 aan de leiding.

Vier jaar geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de achtste finale van het WK in Duitsland. Toen trok Argentinië dankzij een treffer van Maxi Rodriguez in de verlenging aan het langste eind.

Pegel Salcido

In het eerste kwartier van de wedstrijd in Johannesburg was Mexico de betere ploeg. De Midden-Amerikanen kwamen een paar keer dicht in de buurt van het doel van Sergio Romero.

In de achtste minuut zorgde Carlos Salcido met een pegel van dertig meter op de lat voor het eerste gevaar. Even later schoten Andres Guardado en Javier Hernandez net naast.

Buitenspelgoal

Enigszins tegen de verhoudingen in opende Argentinië, dat nog nauwelijks een kans had gecreëerd, halverwege de eerste helft de score. Na een actie van Lionel Messi door het midden trof Carlos Tevez van dichtbij doel.

De spits stond echter in buitenspelpositie, maar arbiter Roberto Rosetti keurde de treffer toch goed. Dat leidde tot hevig protest bij de Mexicanen.

Blunder

Zeven minuten na de openingsgoal verdubbelde Gonzalo Higuain de marge. De aanvaller van Real Madrid profiteerde optimaal van een blunder van Ricardo Osorio en rondde beheerst af.

Nadat Salcido met een schot van grote afstand na lange tijd Romero weer eens aan het werk zette, kwamen de Argentijnen vlak voor rust nog dicht bij de 3-0. Higuain kopte echter net naast.

Aan de andere kant was Hernandez nog dicht bij de aansluitingstreffer van Mexico, waarna het rustsignaal klonk.

Duitsland

De winnaar van de wedstrijd tussen Argentinië en Mexico ontmoet in de kwartfinale Duitsland, dat eerder op de dag met 4-1 te sterk was voor Engeland.