LAS VEGAS - Zelfs de spelsoort maakt hem niet uit. Phil Taylor bewijst zich telkens weer als beste darter ter wereld. Op de openingsdag van het World Series Festival in Las Vegas liet hij zich kronen tot 'cricket king'.

De Engelsman versloeg landgenoot Mark Walsh in de finale van dit bijzondere wereldkampioenschap met 3-2 en verdiende bijna 5000 euro.

Co Stompé was in het Amerikaanse gokparadijs de beste Nederlandse dartcricketer. Hij verloor in de kwartfinale met 1-3 van Mark Dudbridge. Cricket is naast het 501 erg populair in de Verenigde Staten en staat hier te lande bekend als tactics.

Op het WK moeten de spelers drie keer - een triple volstaat dus - de nummers 15 t/m 20 plus de bull gooien en kunnen ze scoren zolang de opponent een betreffend nummer nog niet heeft 'dichtgegooid'.

Van Gerwen

Michael van Gerwen is niet naar Las Vegas afgereisd. De 21-jarige Brabander heeft door een val van de fiets zijn linker sleutelbeen - hij gooit rechts - gebroken. Hij meldt zich deze week opnieuw in het ziekenhuis om te horen of een operatie nodig is.