RUSTENBURG - De Engelse bondscoach Fabio Capello heeft wat te kiezen voor de confrontatie in de achtste finale van het WK met Duitsland.

Wayne Rooney en Ledley King deden zaterdag zonder problemen mee aan de training, waardoor de Italiaanse trainer kan beschikken over 23 spelers.

Rooney kreeg tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Slovenië last van zijn enkel en ging halverwege de tweede helft naar de kant. De 24-jarige vedette van Manchester United maakte vooralsnog tijdens het WK weinig indruk, maar blikte toch vol vertrouwen uit naar het duel met de 'Mannschaft'.

''We hebben geen angst voor Duitsland'', zei Rooney zaterdag in Britse media. ''De Duitsers zagen er in de eerste wedstrijd goed uit, maar ze zijn echt wel te verslaan. Ik ben bovendien zelfbewust. Ik heb niets gezien waar we ons zorgen over moeten maken.''

Defensie

Capello heeft achterin weer de beschikking over Ledley King en Jamie Carragher. King heeft geen last meer van zijn lies, Carragher keert terug van een schorsing.

Toch is de kans groot dat de Engelse keuzeheer vasthoudt aan het elftal dat met 1-0 won van Slovenië. Dat betekent dat Matthew Upson samen met John Terry centraal achterin staat. Jermain Defoe, die Engeland langs de Slovenen schoot, vormt met Rooney de aanvalslinie.