AMSTERDAM - Bob Bradley is van mening dat de selectie van Amerika alles in zich heeft om de grote verrassing te worden van het WK in Zuid-Afrika. De bondscoach wijst op de bereidheid van de spelers om te willen werken.

De Amerikanen stelden pas in de extra tijd van hun derde groepswedstrijd plaatsing voor de laatste zestien veilig. Landon Donovan scoorde het bevrijdende doelpunt tegen Algerije (1-0). Ook tegen Slovenië (2-2) vocht het team zich terug in de wedstrijd.

“Mijn team beseft dat er een aantal voorwaarden zijn om tijdens dit WK succesvol te zijn. De wil om te winnen speelt daar een belangrijke rol in”, aldus Bradley vrijdag op de website van de FIFA. “We hebben aangetoond dat we in onze aanpak geloven.”

Oneerlijk

Bradley is het echter niet eens met de suggestie dat Amerika zijn plek in de achtste finales puur te danken heeft aan hard werken. “Dat is te gemakkelijk en oneerlijk naar mijn selectie. We hebben ook aangetoond dat we goed kunnen voetballen.”

“We koppelen individuele klasse en sluwheid aan hard werken. Daarnaast beschikken we ook over enkele spelers die dankzij hun individuele klasse iets extra brengen”, vervolgt Bradley. “Al deze facetten van het spel zijn voor ons belangrijk.”

Amerika neemt het zaterdag om 20:30 uur in Rustenburg op tegen Ghana. De inzet is een plek in de kwartfinale.